8. april 2015

Aftenmøde på Guldbæk Vingård - besøg af Johannes Møllehave

Klubben har gennem flere år indsamlet midler til lokale velgørende formål og det har bl.a. Foreningen Grønlandske Børn, Børns Voksenvenner, Ventilen og senest Barnets Blå Hus nydt godt af.
I Foundationudvalget havde vi derfor diskuteret hvorledes vi kunne reflektere kollektivt over temaet godhed. Det var med stolthed, at vi kunne invitere præsten og forfatteren Johannes Møllehave til et aftenmøde tirsdag efter påske.

Vi havde egentlig troet, at aftenen ville gå med at diskutere hvorfor mennesker gør gode gerninger (eller undlader, at gøre det), men Møllehave nøjedes ikke kun med at causere over det gode, men fortolkede det som en dualitet med det onde og gav mange eksempler på ondskab som tager overhånd.

Johannes var helt i sit es, mens han stampede sine pointer ned i gulvet og medlemmerne fik således tankestof om både godhed og ondskab med hjem. Men en konklusion må hver især selv formulere.

Vi var milevidt omkring i den kristne historie og litteraturen: de fire evangelier, Steinbeck, retsopgøret, stikkerne, Hitlers Furier, Halfdan Rasmussen, Morten Nielsen, Oehlenschläger, H.C. Andersen, Luther, Skt. Peter og P.G. Lindhardt...

Arrangementet blev holdt hos Lone og Jan Thrysøe i smukke omgivelser på Guldbæk Vingård.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar