24. november 2015

Besøg hos Aalborg Håndbold


Direktør Jan Larsen bød velkommen og fortalte en medrivende historie om Aalborg Håndbold - til tider blev den rigtig spændende. Ambitionen er at være Danmarks bedste håndboldklub. Samtidig var det også en personlig beretning som startede "... i de gode gamle Vadum dage...." hvor Jan var kommis hos købmand Regner Bech i Vadum. Han blev senere divisionsspiller og senere spillende træner. Den mand brænder for håndbold!

Aalborg HSH (håndbold samarbejdet herrer) blev etableret på baggrund af Vadum og Aalborg KFUM. Det var i år 2000 og der var nogen modstand i starten. Jan blev direktør og til første kamp var der 341 tilskuere; dengang lå de nr. 8-9 ligaen.

I 00'erne ville alle være sportskonglomerater. Fra 2003 kom de ind under AaB og det betød mere fokus på profiler, udflytning til Gigantium og endnu flere tilskuere. De fik bl.a. Joakim Boldsen på holdet og Jan fik lavet en historisk bogaftale med ham, hvilket senere blev en uventet god forretning, idet bogen solgte 13.000 styk. Han var der kun i et år og nåede at skabe lidt ravage omkring sig selv med deltagelsen i tv-programmet "Vild med dans" Pludselig var både ham og klubben ikke alene genstand for sportsjournalisternes interesse om mandagen, men også for sladderpressens døgnet rundt. Boldsen blev solgt til FC Barcelona. Sammenlagt blev det en god forretning med bog og transfersum.
Dernæst skulle holdet bygges op på ny med bl. a. et par svenske profiler. Klubben vandt DM 2010 og 2013. Ambition: vi vil vinde igen og stå øverst på hylden

Under deltagelsen i Champions League i efteråret 2010 blev det meddelt, at AaB håndbold lukker 5/11 samme år. Fra januar 2011 var det således en selvstændig klub. Der er nu 5 på kontoret og 250 samarbejdspartnere i erhvervslivet som bakker op. En stor udfordring er, at skaffe nye indtægter. Klubben prøver til hvert eneste arrangement på hjemmebane at skabe en god oplevelse for sine samarbejdspartnere. Med rigtig god mad og gode oplæg, så betyder det at mindre om holdet taber. I 2013 i Champions League går holdet videre til de 16 bedste, men trak så Barcelona i lodtrækningen til 1/8-finalen....


Om ledelse: Sæt høje ambitioner. Ansæt trænere som vil være landstrænere.... Spillere, der forsvinder betyder også, at de har overpræsteret. Fint, at de har større ambitioner!

"Vi skal finde ud af at overhale dem med flere penge" Ambition: at udvikle os på sport og samarbejdspartnere. Vi skal samle inspiration fra andre sportsgrene se hvad der virker og måske kopiere det.

Vi takker for et spændende foredrag fra en utrolig engageret leder for hvem det er lykkedes at kombinere en karriere i erhvervslivet med sin passion for sport.

End Polio

Marlene viser den lille krokus - sælges til fordel for End Polio
End Polio kampagnen kører stadig på fulde omdrejninger. Der er nu kun to lande tilbage i verden hvor der er vild polio virus i omløb.

Støt ved at købe Polio krokusser til kr. 50 - de kan fint klæbes på julegaven til de kvindelige familiemedlemmer. Eller støt ved at donere et lille beløb nu.



Ingen kommentarer:

Send en kommentar