26. oktober 2011

Rosinen som eksempel på mindfulness - Chris Norre

Vi havde besøg af Chris Norre som delte ud af sin viden om mindfulness. Han forklarede, at hos børn er evnen til at stoppe helt op og koncentrere sig fuldt ud intakt, men at voksne gradvist begynder at koncentrere sig om flere samtidige ting.
Mindfulness kan oversættes til fokuseret nærvær og for at få et praktisk forhold til det lavede han en åndedrætsøvelse med os: siddende, begge fødder i gulvet, luk øjnene, læg en håndflade på brystkassen eller maven og mærk din egen vejrtrækning. Efter et øjeblik sekunder var den overtrætte i kontakt med sin eget søvnunderskud, noget som man normalt kan undertrykke længe. Med en simpel øvelse var man placeret midt i nuet uden anden tanke en åndedræt og evt. træthed. Alle andre tanker var skubbet til side.

Chris har arbejdet med direktionen i et pengeinstitut som har 2 minutteres meditation som en del af mødeafviklingen. Det har bl.a. medført en ændring i måden prioritere tiden på, idet de vigtigste emner nu altid når at blive diskuteret.
Vi fik også udleveret en lille pakke rosiner og fik lov at lægge en enkelt på håndfladen (normalt spiser man dem jo bare i store håndfulde) og blev bedt om at kigge på den. Den ser brun ud, men har lidt grå nuancer... derpå rev vi den halvt over (fik fedtede fingre og mundvand) og pludselig duftede den. Så holdt vi den op ved siden af øret og nulrede den hvorved den knitrede. Igen et eksempel på, at koncentration kan bringe nye oplevelser frem - her eksemplificeret med en fødevare.
Find Chris på LinkedIn - her.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar