30. september 2014

Ordinært klubmøde i ACR, d. 04.06. 2014.

På en dejlig forsommermorgen bøde det ærede klubmedlem, Peter Wulff Andersen indenfor i BDOs ydmyge domicil på den gamle eternitgrund – beroligende at se, at BDO, som bl.a. lever af at rådgive andre virksomheder i ansvarlig økonomisk adfærd, selv har valgt en af Aalborgs billigste adresser! 














Præsident, Anita Overgaard bød velkommen og takkede Peter Wulff Andersen for gæstfriheden. Annoncerede efterfølgende optagelsen af hele tre nye medlemmer – for anden gang i klubbens historie. Optagelsen betyder, at der i år er optaget 11 nye medlemmer, hvilket er rekord! Det findes derfor anbefalelsesværdigt, at overveje flere egobrancher i det forestående klubår. Aflyste sangen for at skåne værten: ”Man tager hensyn, når man er i ”byen””!

Esben Munk Sørensen gav en kort præsentation af det næste klubmøde – 18/6 2014 kl. 6.55. Sandsynligvis flytning af mødet til Musikhuset. Fra kommende tirsdag og en uge frem: Sejlads på Limfjorden med 45 udvekslingsstuderende, således at de kommer væk fra deres værtsfamilier, mens disse er ”ramt” af den værste travlhed i forbindelse med deres børns eksamensaktiviteter. Togtet bringer deltagerne forbi forskellige byer ved Limfjorden, hvor der vil blive aflagt besøg hos de respektive Rotary klubber. Man slutter i Aalborg – her opfordres ACR medlemmer til at møde op!
Annitta Kjær Hedegaard: GSE: Udviklingsprogram for 25-30 årige. Faglig sparring på deres fagområder. Vi får et hold og har derfor brug for et par værtsfamilier (to til tre overnatninger).
Kim Kirkeby: ”Alle skal være en del af et udvalg. Dette er en af grundpillerne i Rotary – man engagerer sig og posterne roterer”. Efter denne konstatering fulgte en ganske kort gennemgang af de forskellige udvalg (projekt udvalget, pr. udvalget, rekrutterings- og medlemsudvalget, programudvalget samt new generation, som nu bliver til youth service).

Medlemsoptagelse: Kim Kirkeby forestod optagelsen af de tre nye medlemmer – Catharina Vinter Engqvist (”yankeeen”), Jesper Lindgren Hejlesen (”operasangeren”) og Morten Nielsen (”bolighajen”). Ved optagelsen af disse tre prægtige medlemmer rundede ACR de 40 medlemmer – målet ved klubårets start var 35.


Catharina: ”Jeg skulle have været født i USA”. ”Sygdom har lært mig mere end uddannelse og alt muligt andet”. 



Jesper: ”Glad for, at jeg ikke skal synge i dag – kom hjem fra koncert (Metallica) kl. 3.00 i nat”. ”Jeg tog mine første skridt i en campingvogn i Nordsjælland som 10 mdr. gammel. Siden har jeg taget mange skridt – dette er et af dem”.



Morten: ”Vi vil det her, vi har fælles mål – det knytter folk sammen og skaber glæde”. ”Rotary blev anbefalet af tidligere sundhedsminister, Jacob Axel Nielsen”.





(De nye medlemmers nåle lå - desværre - i en kasse på Phønix !!!!! – mon vores lille gris på bordet har nydt godt af det ????).


Kan revisoren regne?
















Egobranche: Wulff ”gik på” præcis kl. 8.00 og startede med at proklamere, at han kun kunne tale i 15 min. Wulffs indlæg sluttede præcis kl. 8.30! Så kan revisoren regne? (Retfærdigvis skal det tilføjes, at der netop var afsat 30 min. til hr. Wulff). Ud over en kort præsentation af sig selv kom Wulff i særdeleshed ind på revision set i relation til forsyningsvirksomheder – og så var der en lille men vis lærersætning fra en anden klog mand.

















29. september 2014

Referat fra mødet onsdag den 24. september 2014
(3 måneder til julJ)



De 25 tilmeldte og morgenfriske fremmødte kunne se frem til et spændende foredrag ved Politidirektør Elsemette Cassøe og et morgenmøde som tog det hele lidt bagfraJ

Efter en velfortjent morgenmad bør præsidenten velkommen, specielt til vores gæstetaler. Derudover var der i dag ingen gæster.

De rundsendte nye vedtægter var til godkendelse, ingen stemte imod så enstemmigt vedtagelse.


Dagens emne fra Elsemette var, ”ledelse af politiet i en brydningstid”

Elsemette har tidligere selv været medlem af Rotary, (hun kan da få en ny indbydelse) og indledte sit foredrag med lidt facts omkring Nordjyllands politi.




(UPS, så ringede der lige en telefon = penge til grisen….)

-         7000 kvm dækker politikredsen, landets næststørste
-         500.000 indbyggere + Eriks nye søn
-         2 rets kredse
-         850 ansatte
-         450 mill kr. i bevillig
-         Kriminaliteten er faldende i Nordjylland, den laveste i landet

Emnet tryghed blev debatteret. I en EU undersøgelse blandt 90 storbyer er Aalborg den mest trygge. (dejligt)
Emner som, synlighed, overvågning, beredskab, presse dækning og sociale medier var nogle af de ting der blev vendt.

Et foredrag der gav mange spørgsmål og som sikkert kunne have taget en del af formiddagen hvis tiden var til det.

Tak for et godt indlæg!




3 min var ved Morten Dahl, som havde emnet omkring Aalborg set ud fra en arkitekts øjne…

Hvad ville han som stadsarkitekt være stolt af:
-         Havnefronten
-         Musikhuset
-         Utzon
-         Nordkraft
-          
Mindre stolt:
-         At bygge højhuse på havnefronten, ved siden af musikhuset og så med ungdomsboliger!!!
-         C.W. Obels Plads, som i dag ligner et grisemarked. Et rent tag selv borg med udeservering på stort set hele den flotte plads.
-         Opsætning og ophæng af skilte og bannere efter selvskrevne regler!


Tak for indlægget som måske ikke helt var de 3 minutterJ


Sang nr. 50


Til sidst meddelelser:

Præsidenten mindede om at man skal huske at melde afbud. Ved 2. udeblivelse koster det 100,- til grisen.

Man vil prøve at gøre lidt mere ud af vores lille ”kikstart” rundturen omkring bordet hvor alle har ordet til dagens korte nyt. Det er vigtigt for at vi kender hinandenJ
Undtagelsen er når vi har udefra kommende indlægsholdere.

Nanna fortalte om afholdt distrikts seminar.
Næste er den 3/10-15 på Tranum Strand.

4/11-14 kommer verdens præsidenten (kan ikke lige hans navn) til Aalborg, kl. 12.15 i Papegøjehaven, hvor det er muligt at tilmelde sig.

Polio bekæmpelsen går rigtigt godt.

Vi er udtrukket til at deltage i nomineringen af ny distrikts gurvenør.

Aalborg vest har besluttet at lave en bog om Rotary Aalborg, det er lagt op til at vi skal købe et antal svarende til medlemmere!!!
Og, til sidst lagde Erik lige 100,- i grisen for han ikke havde meldt afbud til sidste møde. Han påstod det var fordi han fik en søn (nr. 3) – er det ok planlægning eller hvad?

Stort tillykke..

11. september 2014

Aalborg City Rotary møde 10 september 2014

Ud af den friske morgendis brød solen og sæsonens tredje møde.
Præsident Anita Overgaard åbnede med at bevilge orlov til Henrik Eeg Knudsen, da hans nye arbejde kræver hans tilstedeværelse onsdag morgen. Hans post som formand for PR-udvalget overtages af Jesper Lindgren Hejlesen.

Forslag til nye vedtægter var udsendt retmæssigt, men grundet fremmødet kunne de ikke vedtages. Vedtægterne genfremsendes, og vedtages på næste møde, hvis minimum 2/3 af de fremmødte kan stemme for.

Wilhelm Balsløw åbnede sine 3 minutter med en reference til et hjemligt skænderi, hvilket afstedkom bred latter fra forsamlingen, hvilket ikke blev mindre da det fremgik at skænderiet handlede om hvor giftig en frø i Randers Regnskov var.
Pointen med beretningen var dog ikke kun til at grine af, men var at det vi frygter sjældent er så farligt som vi regner med, og at ting ofte ikke er som først antaget, og at man derfor ikke skal lade sin frygt bestemme i forhold til det som er nyt og anderledes.



Aalborg City Rotary Club brugte også denne onsdag på at optage 3 nye medlemmer:
- Louise Weikop
- Lene Quist Berggreen
- Kenneth Ploug Nielsen

Velkommen skal i være!

Herefter gik Marlene Brogaard Petersen på med en EgoBranche, om hendes karriere og udvikling i først Post Danmark og nu PostNord som økonomichef. Marlene fortalte med indlevelse om hvordan Post Danmark har udviklet sig fra at være en virksomhed der leverer post, til en moderne distributionsvirksomhed, der løser mangeartede opgaver. Vi fik et spændende indblik i hvordan en karrierevej kan forløbe paralellt med så stor en virksomheds udvikling.


Alborg City Rotary møde 27 august 2014





Årets 2. møde i Aalborg City Rotary klub startede med en flot sensommermorgen på Hotel Phønix.

Anita Overgaard lagde ud som ordstyrer og forklarede, at Nanna og hende selv nu deler Præsidentposten mellem sig. Dette er på baggrund af, at Kim Kirkeby på sidste møde var nød til at trække sig som præsident af professionelle årsager.













Hovedemnet for dette klubmøde var, hvad der ligger på tegnebrættet for dette Rotaryår.
                                                                                                   
Men først holdt Kim Kirkeby 3 min. med baggrund i hans farvel til klubben.
Kim har fået nyt job som Afdelingsdirektør hos Sparekassen Kronjylland. Et job med mange nye spændende udfordringer, hvor han bl.a. kan få brugt sin MBA, som han afsluttede for 2 år siden. Det er ærgerligt at han må sige farvel netop nu, hvor han skulle have fungeret som klubbens præsident, men det er, hvad der sker i en ung og dynamisk Rotaryklub, hvor medlemmerne har godt gang i karrieren.
Kim har været medlem af klubben i over 5 år. Vi vil sige ham tak for mange gode år og held og lykke fremover. Vi håber som ham selv, at se ham igen, enten som gæst eller som et tilbagevendende medlem.

Annoncering af distrikts konference den 20. september.

Klubben skal udfylde en rapport for at ansøgning om klubben fortsat kan kolde morgenmøder hver anden uge. Anita og Roland står for ansøgningen.

Kim Kirkeby stod for valg af dagens sang, og mon ikke at hans valg af ” En lille nisse rejste” skal ses som en reference til ham selv? J




 Gennemgang af temaer for dette Rotary år:

  • Service about your self
  • Light up Rotary - verdenspresident Gary Huang
  • Inspiration og fornyelse
  • Passion

Dette års bestyrelse består af:

  • Præsident:                                    Nanna Sørensen og Anita Overgaard
  • Sekretær:                                      Roland Køjborg
  • Klubmester:                                  Rasmus H. Jensen
  • Kasser:                                          Malene Brogaard Pedersen
  • Bestyrelsesmedlem og

Projektudvalg suppleant:              Erik Poulstrup og Anne Louise Kinnerup








Gæster: Niels, Kenneth, Lene, Tim og Louise